Eskişehir Gastronomi Derneği Başkan Yardımcısı Kübra Köken şu ifadeleri kullandı;
“12 yıldır çibörek ustasıyım. Eskişehir'e gelen turistlere en çok çibörek yemeyi seviyor. Biz beklediğimiz ilgiyi görüyoruz. Eskişehir’den ayrılan turistler gittikleri kentlerde çibörekten övgü ile bahsediyor. Bu da Eskişehir için oldukça güzel bir durum. Türkiye’nin dört bir yanından geliyorlar.
Çibörek ustası eskisi kadar yetişmiyor. Gençler bu mesleği çok tercih etmiyor. Bu işin bir okulu yok. Sadece usta yanında öğreniliyor. Sektörde usta sıkıntısı var. Bu yemek kültürel bir yemek. Biz atalarımız sayesinde çibörek pişirmeyi öğrendik. Çibörek çok lezzetli olmasına rağmen usta olmak için gençlere cazip gelmiyor. İnşallah yeni nesil bu mesleğe önem verir ve yeni ustalar yetişir. Aşçılık yetişitiren okulların çibörek eğitimi de vermesi gerekiyor.
Artan maliyetler çibörek fiyatlarını etkiliyor. Çarşı bölgesinde fiyatlar birbirine çok yakın. İşletmeleri ayakta tutmak kolay değil. Dükkan kirası, personel giderleri, faturalar derken maliyetler çok artıyor. Bence fiyatlar bu sebeple pahalı değil. Özellikle kenar mahallelerde çok düşük fiyatlara çibörek satıldığını duyuyoruz. Onların mutlaka gider kalemlerinde bir farklılık vardır. Personel çalıştırmıyordur, dükkan kirası vermiyordur, düşük kalitede et kullanıyordur gibi.”