ESKİŞEHİR HABER

Sosyal medyayı sallayan o flaş iddia yetkililerce yalanlandı!

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medya platformlarında paylaşılan maymun çiçeği visürüyle ilgili paylaşımların doğru olmadığını ifade etti.

Abone Ol

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), bazı basın yayın organları ve sosyal medya hesaplarında yer alan "Sakarya’da Afrika uyruklu bir kişi ‘maymun çiçeği virüsü’ şüphesi ile karantinaya alındı" iddialarını yalanladı.

YANILTICI İDDİALAR DOĞRU DEĞİL

DMM tarafından yapılan açıklamada, bahse konu Senegal uyruklu hastanın, iki yıldır Sistemik Lupus Eritematozus (SLE) olarak bilinen bir rahatsızlık nedeniyle tedavi gördüğü belirtildi. Halk arasında "kelebek hastalığı" olarak da bilinen bu hastalığın, maymun çiçeği virüsü (mpox) ile bir ilgisi olmadığı vurgulandı.

UZMAN DEĞERLENDİRMESİ

Hasta, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji uzmanları tarafından detaylı bir şekilde değerlendirildi ve mpox hastalığına sahip olmadığı kesinleştirildi. Açıklamada, "Kamuoyunda endişe yaratmak amacıyla servis edilen bu tarz asılsız paylaşımlara itibar etmeyiniz" ifadelerine yer verildi.

BİLGİLERİN DOĞRULUĞU İÇİN YETKİLİ MERCİLERE BAŞVURUN

DMM, halkı yanıltıcı ve endişe yaratan bu tür haberlerin yayılmasına karşı dikkatli olmaya çağırarak, doğru bilgiye ulaşmak için yalnızca güvenilir ve yetkili kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmesi gerektiğini hatırlattı.