Kemalizm, Dünyanın eşsiz eserlerinden biri olan, bağımsız, millet egemenliğine dayalı Türkiye Cumhuriyetini kuran ve kısa zamanda ekonomik, kültürel başarılarla yükselmesini sağlayan, adını bizzat Atatürk'ün tespit ettiği ideolojidir.

Dünyada pek çok ülkede seçimli demokrasilere geçilirken, burjuvazi monarşiyle derebeyleriyle, feodaliteyle, kiliseyle anlaşmış, varlıklarını sürdürmelerini kabul etmiştir. Örneğin sosyal demokrat olarak kabul edilen Norveç, İsveç gibi ülkelerde hanedan hala vardır. Liberal İngiltere'de kraliyet ailesi ülkenin yönetiminde söz sahibidir.

Komünizm ise, monarşiyi yıktığı ülkelerde başka  bir otokrasi kurmuştur.

Atatürk'ün Cumhuriyetini eşsiz kılan unsurların başında hanedanla, feodaliteyle, beyliklerle, hilafetle pazarlık yapmaması, onları ortadan kaldırması gelmektedir.

Ancak, günümüzde hiç bir parti Atatürkçü ideolojiyi temsil ettiğini ifade etmemekte, tüzük ve parti programlarında Kemalizme yer vermemektedir.

Ülkemizde;
Liberal,
Sosyal Demokrat,
Demokratik Sol,
Sosyalist,
Komünist,
Siyasal İslamcı,
Siyasal Milliyetçi ve bunların renk tonlarında onlarca parti vardır.

Olmayan tek parti, Atatürkçü (Kemalist) partidir.

Ne yazık ki Atatürkçülük bir çok kesim için folklorik, göstermelik bir araç haline getirilmiş, seçimler zamanı öne çıkarılan, seçimler bitince rafa kaldırılan bir seyir tablosu gibi değerlendirilmiştir.

Halbuki Atatürkçülük siyasal programı olan kurtuluş reçetesidir.

Kemalizm, utancımız değil gururumuzdur.

Kemalizm, dünümüz değil geleceğimizdir.

Kemalizmin prensipleri bir bütündür, her biri birbirini tamamlar.

Kimi partilerin Kemalizmin Milliyetçiliğe, kiminin Laikliğine, kiminin Halkçılığına, kiminin Devletçiliğine, kiminin Cumhuriyetçiliğine, kiminin Devrimciliğine düşmanlığı açıkça görülmektedir.

Türk Milleti bunun farkındadır.

Türk Milleti, siyasal islamcılıkla, kapitalizmle, bölücülükle, göçmen saldırısıyla kuşatılmış siyasetin kurtuluşunun da Atatürkçü ideoloji olduğunun farkındadır.

Darısı, siyasetçilerin başına.

Darısı, tüzük değişikliği yapacak partilerin başına.

Darısı, yeni parti kurmak isteyenlerin başına.