Genç Sağlık Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Tolga Çınar şu ifadeleri kullandı;
“Bugün yine gündemimizde yemek sorunları var. Bu konuyu daha önce de konuşmuştuk. Hâlâ çözülememiş bir problemimiz söz konusu. Memurların geçim derdi, çalışma koşulları, yemek sorunları derken… Yıl 2025 olmuş ama biz hâlâ tabldotlardan çıkan sinekleri konuşuyoruz. Ne yazık ki yetkili sendikaların yetkisizliği bizi mağdur etmeye devam ediyor. Bu utanç bizim değil; yıllardır o koltukta oturup yetkili sıfatını taşıyan sendikaların utancıdır.
Defalarca dile getirdik. Şehir Hastanesi, Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi… En kötü durumun Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde olduğunu belirttik. Bu durumu hem yönetimle hem de siyasilerle görüştük. Yetkili sendikalar da durumun farkında, fakat bunu çözmek yerine üstünü örtmeye çalışıyorlar. Bu problemin kaynağını ne yönetime ne çalışanlara bağlıyorum.7 en büyük sebebin yetkili sendikalar olduğunu düşünüyorum.
Sosyal medyada sağlık emekçileri ile ilgili bir gündem oluşturduk. Paylaşım yaptık ve bu paylaşımı tüm Türkiye’deki il başkanı arkadaşlarımız da yayımladı. Herkes gördü.
Fakat bununla alay eden bir yetkili sendikamız var. Yaptığımız çalışmaları karalamaya çalışan, sözde esprilerle meseleyi hafife alan bir sendikayla karşı karşıyayız.
Peki, biz bu sendikadan ya da sendikalardan ne beklerdik. “Gelin, bu mücadeleyi birlikte verelim. Amacımız sağlık çalışanlarının yemek sorununu çözmek. Beraber konuşalım, eylem yapalım, ne gerekiyorsa birlikte yapalım” demelerini beklerdik. Ama arkadaşlar ne yaptı? 2024 yılına ait 6 maddelik bir belge yayınladılar.
Dediler ki: “Biz bu konuyu görüştük. Yetkili sendika olarak çözeceğiz.” O belgede yer alan altı maddenin hiçbiri şu anda çözülmüş değil. Yemek, personel eksikliği, otopark gibi çeşitli konuları madde madde yazmışlar ama hepsi kâğıt üzerinde kalmış. Sırf “biz bir şey yaptık” demek için hazırlanan bir belgeyi önümüze koyuyorlar.
Her zaman yaptıkları gibi “biz yaptık” diyorlar. Ama ortada çözülmüş hiçbir şey yok. Sadece görüşmüş olmak için görüşüp koltuklarını koruma derdindeler. Bizim derdimiz bu koltuk sevdasını bırakmaları. Gerçekten memurun hakkıyla ilgilensinler istiyoruz.
Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu sorunlar yaşanıyor. Daha önce de benzer sıkıntılar olmuştu. Yönetimle görüşmeler yapıldı, düzeltileceği söylendi. Biz de bir süredir sabırla bekledik. Elimizde çok daha fazla fotoğraf var. “Tamam, düzelecek” denildi. Yönetim, hastanenin büyüklüğü, uygun firma bulunamaması gibi çeşitli gerekçeler sundu. Ama bir yıl geçti. Hâlâ bir gelişme yok. Bu sadece son 1-1,5 yılın değil; 20-25 yıldır devam eden bir sorun.
Sendikalar bu meseleyi ne gündeme getirdi ne de takip etti. Ama biz artık takip edeceğiz. Her sorunun karşısında olacağız. Bizi bir tarafa çekmeye çalışıyorlar. Gerek sendikalar, gerek yöneticiler… Biz ise açık açık söyledik. Biz memurun, çalışanın, haklının yanındayız. Bundan sonra da böyle devam edecek.”