Tüm Emeklilerin Sendikası Başkanı Ali Paşa Şanlı şu ifadeleri kullandı;

“Ramazan Bayram öncesi, bayram ikramiyelerinin bin lira eksik verilmesi, aslında tüm emeklileri mağdur etti.  Zaten emeklilerin aldıkları maaşları neredeyse açlık ve yoksulluk sınırı ile sınırlıyoruz. Bu, doğru bir sınırlama değil. Ama ülkeyi yönetenler bizi böyle bir cendereye soktular. Bu nedenle biz de özellikle emeklilerin alım gücünün düşüklüğünü, gelirlerinin yetersizliğini açlık ve yoksulluk sınırı ile anlatmaya çalışıyoruz. Biz sürekli verileri kullanıyoruz. Siyasi partiler, sendikalar bu verileri yeterince kullanmıyor. Biz ise özellikle Maliye Bakanlığı’nda örgütlü memur sendikalarının verilerini dikkate alıyoruz. Verilerine göre Mart ayı itibariyle yoksulluk sınırı 82 bin lirayı geçmiş durumda. Ülke nüfusunun yüzde 90’ının 80 bin liranın çok altında maaş aldığını biliyoruz.

Emekli maaşlarını milletvekili, bakan ya da Cumhurbaşkanı maaşları ile kıyasladığımızda; eğer yoksulluk ortadan kaldırılsın isteniyorsa, en düşük emekli maaşının yoksulluk sınırının üzerine çıkarılması gerekir. Biz emekliler olarak verdiğimiz mücadelede bir sınırlama getirilmesini değil, kademeli bir artışı savunuyoruz. Diyoruz ki. En düşük emekli maaşı, en düşük memur maaşına eşitlensin. Ardından yoksulluk sınırının üzerine çıkarılsın. Bu kadar net. Eğer ülkeyi yönetenler gerçekten yoksulluğu ortadan kaldırmak istiyorsa, veriler ortada. Bu verilerin gerçek yaşamda karşılık bulması gerekiyor. Aksi halde sadece yukarıdan yapılan açıklamalarla, “Emeklil yılı, Aile yılı” denilerek bu sıkıntılı süreç geçiştirilemez. Biz de mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

Emekliler, 14 bin 500 lirayla bırakın kendi ihtiyaçlarını karşılamayı, karnını doyurmayı; çocuklarına katkı sunamadı, torunlarına istediği ilgiyi gösteremedi. Çünkü alım gücü çok düşük. 1000 liralık eksiklik bile birçok emekliyi perişan etti. En azından o 1000 lirayla torunlarına küçük bir harçlık vermeyi, evine bir tatlı almayı düşünüyordu. Ama bu olanak da ellerinden alınmış oldu.”