Pazarın kurulduğu sokakta Kurtuluş Mahallesi İmar Sokakta işletmesi bulunan Ali Öğütçü şu ifadeleri kullandı;

“Biz de bu sokakta rehabilitasyon merkezi olarak görev yapmaya çalışıyor. Ancak burada ciddi sorunlarla karşılaşıyoruz. Öğrencilerimizi buraya bırakıyoruz ve her hafta ceza yiyoruz. Öğrencilerimizi ilgili arkadaşlar alıp götürüyor, sonra tekrar getiriyor. Bu zorlukları yalnızca biz değil, burada yaşayan herkes yaşıyor. Pazarcı arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, ben de dâhil olmak üzere. Ancak pazarcı arkadaşlar sokağa hep zarar veriyor. Ne yazık ki sokak, sorumsuzca ve hor kullanılıyor. Gürültü ve düzensizlik nedeniyle burada yaşayanların ciddi rahatsızlıkları var. Herkese ve yapılan işlere saygım sonsuz, ama bu hizmet için doğru yer burası değil. Eğer bir şey yapılacaksa devlet zaten orayı yıkmış, düzenlesin ve etrafını çevirsin. Orada yapılsın bu iş. Orası ya da başka bir yer, fark etmiyor. Ancak çözüm üretmek istenirse çok seçenek var, bahane arandığında da maalesef çok bahane bulunuyor.

Biz tüm ilgili mercilere başvurduk. kaymakamlıktan valiliğe, belediye başkanlarına kadar gittik. Fakat muhatap bulamıyoruz. “Çözüm üreteceğiz” diyorlar ama ilgilenen yok. İşin ilginç yanı, bu sokağa 2 buçuk yıllığına ruhsat verilmiş diye bir söylenti var. Bu kadar itiraz ve şikâyete rağmen hâlâ çözüm üretilmiyor. Daha ne yapılmalı? Daha ne kadar kulak tıkayacaklar. İlla buradaki insanlarla kavga mı edilsin? Ya da “Hayır, burada çalışmayın” diye protesto mu edelim? Çözüm ne, bunu söylemeleri gerekiyor. Bizden ne yapmamız bekleniyorsa söyleyin, yapalım. Bu sorunun çözümü için çok çabaladım ama maalesef bir sonuç alamadık. 

Pazarcılara saygı duyuyorum, herkes ekmeğinin peşinde. Ancak çözüm yeri burası değil.

Burada bir market var, bir rehabilitasyon merkezi var. Geçenlerde bir abimiz rahatsızlandı ve ambulans sokağa giremedi. Bu nasıl kabul edilebilir? 

İlgililere gittik, “Burası eski yeri” diyorlar. Bahane ne de bu. Tamam burası geçmişte kullanılmış olabilir, ama bir hata yapıldıysa bu hatanın devam etmesi gerekmiyor. Çözüm üretilmeli. Eğer burası çözüm olacaksa, etrafını düzenleyin. Ancak buradaki görevi başka bir yerde de yapabilirsiniz, kimseyi rahatsız etmeden. İnsanların mağduriyetini gidermek ve sorunları çözmek gerekiyor.”