ESTÜ'de bulunan ve kentin tek havalimanı olan Hasan Polatkan Havalimanındaki faaliyetler tüm hızıyla devam ediyor. Uluslararası havalimanı bulunan tek üniversite olma unvanını elinde tutan ESTÜ, birçok öğrencinin yanı sıra vatandaşlara da hizmet sunuyor. ESTÜ kampüsünün içerisinde bulunan havalimanı ve hangarlarda pilotaj, havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolü gibi programlarda geleceğin nitelikli personelleri yetiştirilirken; Brüksel, Ostande, Cidde ile Mekke'nin de aralarında bulunduğu yurt dışındaki pek çok kente 7 gün 24 saat uçuş gerçekleştiriliyor. Aynı zamanda Türkiye'de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi olan ESTÜ'nün havalimanı, bölgede doğal afet olması durumlarında ikmal yapılması için de kullanılıyor.
"Uluslararası uçuşlara açık dünyadaki tek üniversite havalimanı" ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, "Üniversitemiz bünyesinde bulunan Hasan Polatkan Havalimanı, uluslararası uçuşlara açık dünyadaki tek üniversite havalimanı. Buradan her gün mutlaka uçuşlarımız var. hatta yaz döneminde aylık 60 civarında uçuş oluyor. Belçika'nın Brüksel şehrine, Ostande'ye, Cidde'ye ve Mekke'ye çok ciddi sayıda uçuşlarımız var. Onun dışında Üniversitemizin pilotaj programı öğrencileri için pilot eğitimleri bu havalimanında gerçekleştirilmekte. Öğrencilerimiz son derece üstün nitelikli olan eğitimlerini kendi uçaklarımızda burada alıyorlar. Buradan çıktıklarında da ikinci pilot olarak ulusal ve uluslararası havayollarında işe başlayabiliyorlar. Havacılık elektrik-elektroniği, uçak gövde ve motor bakımı ve hava trafik kontrolüyle ilgili bütün uygulama alanlarımız mevcut. Öğrencilerimiz hangarlarımızda özellikle uçak gövde ve motor ile ilgili olarak çok ciddi uygulama eğitimleri alıyorlar" dedi.
"Türkiye'de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi" Türkiye'de bu düzeyde eğitim verebilen başka bir üniversite olmadığını ifade eden Rektör Özcan, "Pilotajda da, Türkiye'de pilot yetiştiren tek devlet üniversitesi Eskişehir Teknik Üniversitesi. Vakıf üniversitelerinde de var ama devlette bir tek biz varız. Pilotaja 5 öğrenci alıyoruz. Bunun yanında yatay geçişle ve okul birinciliği, kontenjanı ile de öğrenciler alıyoruz. Yatay geçişle gelen öğrencilerimizin içinde Tıp Fakültesini bırakıp bizim Üniversitemize gelen öğrenciler var. Puanlarımız çok yüksek. Örneğin pilotaja geçen yıl ilk yerleşen Türkiye 725'incisi, son yerleşen de Türkiye bin 632'ncisi idi. Diğer alanlarımızda da aynı şekilde. Başarılı öğrencilerin Üniversitemizi tercih etmesi şehrimiz için büyük bir nimet. Bunun kıymetini bilmeliyiz" şeklinde konuştu.
"Doğal afet olduğunda bütün ikmaller bizim havalimanımızdan yapılıyor" sözlerinin devamında ESTÜ'nün Anadolu Üniversitesi'nden ayrılmasından sonra havaalanı ve bütün teçhizatların kendilerine devrolduğunu belirten Rektör Adnan Özcan, şunları söyledi:
"Teknik üniversite olarak da biz bu hizmeti sürdürmeye devam ediyoruz. Havalimanımız sürekli açık, geceleri de uçuşlarımız oluyor ve biz burada sadece yolculara ya da öğrencilerimize hizmet vermekle yetinmiyoruz. Bölgemizde herhangi bir doğal afet olduğunda bütün ikmaller bizim havalimanımızdan yapılıyor. Geçen yıl Bolu'da çok ciddi yangınlar olmuştu. Bütün ikmaller buradan yapıldı. Başka doğal afetlerde de üniversite olarak sürekli destek veriyoruz."