Psikolojik Danışman Özge Gürsoy şu ifadeleri kullandı;
"Devamlı sosyal medya hakkında düşünüyorsak, nerede ve ne zaman paylaşımlar yapacağıma dair sık sık planlar yapıyorsam, sosyal medyada zaman geçirme sürem arttıysa, aynı hazzı almak için daha çok zaman geçirmeye ihtiyaç duyursam, sosyal medya kullanırken gergin ve öfkeliysem, ara verme ya da azaltma konusunda sorun yaşıyorsam sosyal medya bağılımlısı olmuşsunuz demektir. Hatta daha net belirtmek gerekirse duşta, arkadaşlarla sohbet ederken, çocuğumuzla oyun oynarken, yemek yerken sosyal medya kullanıyorsak sosyal medya bağımlısı olmuşsunuzdur. Bir süre kullanmadıktan sonra ilk girdiğimiz normalin üzerinde vakit geçiyorsak bu durum daha da sıkıntı. Çünkü bu yoksun belirtisi yaşamaktır.
Yeni nesil çocuklar zaten dijital dünyanın içerisine doğdular. Şu an Z kuşağı dediğimiz dijital bir nesil var, bu nesil bu bağlamın içine doğdu ve dünyayla ilişki kurmayı bunun içinde öğrendiler. Bu neslin olaylara bakış ve algılayışı, düşünce tarzı ve problemlere yaklaşımı oldukça farklı.
Her anlarını, duygularını, deneyimlerini sosyal medyada paylaşarak, öğrenerek, analiz ederek var oluyorlar. Dijital dünya eğer dengede kullanılırsa oldukça faydalı buradaki denge şu demek sağlıklı insan sevebilen ve üretebilen insandır. Sevmek, ailemle arkadaşlarımla kurduğum ilişkilerdir ve bu ilişkilerin niteliğidir aslında. İnsan sosyal bir varlıktır ve bir başka insanlarla temasta olmak ister. Üretmek ise yaptığımız iş, akşam kendim için planladığın sağlıklı yemeyi yapmaktır. Aynı şekilde çocuklarıma ve eşime duygusal yatırımlar yapmak, onlara değerli zamanlar ayırmaktır. Sosyal medya bizi andan ve kendimizden uzaklaştıran bir tuzaktır. Bu yüzden günlük hayatımızda olabildiği kadar şimdide kalmaya çalışırsak, o an ilgilendiğim şey ile tüm dikkatimi verip ilgilenirsem oradaki tüm duyguları deneyimleyen canlı tutkulu, duygusal olarak büyüme yaşayan bir insan olurum.
Sosyal medya bağımlılıktan soysal medya uygulamasını silerek kurtulamazsınız. Bu uygulamayı dengeli bir şekilde kullanarak ve zaman azaltmak daha doğru olur. Sık sık sosyal medya kullanarak hangi duyduğunuzdan kaçtınığınızı bulmanız lazım. Sosyal medyayı kullanmazsam ne hissedeceğimi düşünmeniz lazım.
Reddedilmiş, güvensiz, değersiz, yalnız.. Çoğunlukla bu duygulurdan kaçılır. Kaçtığınız duyguyu bulduktan sonra o duygu ile baş etmek istiyorsunuz bir psiko terapiste ulaşmanızda yarar görüyorum."