Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe şu ifadeleri kullandı;

“İlçemiz madenciler ile çevrilmiş durumda. Mermer ocakları, taş ocakları ve özellikle bor madenlerinin olduğu fabrika. 500 yüz hektarlık alanda çok büyük bir fabrika bulunuyor. Bunun 150 hektarı atık yönetimi, 150 hektarı pasa sahası, 100 hektarı normal çalışma sahası ve geri kalan da sınırların belirlendiği alanlar olarak düşünülmeli. Sakarya Vadisi'nin yok olmasın ama şunu söylemek istiyorum. Sakarya Nehri'nin bir kolu olan Seydi Suyu'ndan akan sularla Polatlı'ya, Ankara'ya kadar olan alan büyük bir tehlike altında. 

Eti Maden işletmelerinin bulunduğu yerde atık göletlerinde toplanan suyun havaya karışması, asit yağmurlarıyla geri düşmesi ve burada buharlaştırma tekniğiyle suyun azaltılması yapılmaktadır. Bu durum sağlığımızı ciddi şekilde etkilemektedir.

Çocukluğumuzda tarlalarda armut ve elma gibi meyve ağaçları vardı. Şu anda ise bölgede bu ürünlerin yetişmediğini görüyoruz. Bölgedeki mahallelerde de tarımsal üretimin azaldığını fark ediyoruz.

TEMA Vakfı'nın Doğa Yaşam Platformu tarafından düzenlenen bu toplantı çok önemli. Konuyu çok da uzatmadan söylemek gerekirse, aslında tüm Eskişehir'e ve tüm Türkiye'ye sahip çıkmalıyız. Her yerde bu tür etkinlikleri düzenlemeliyiz. Benim asıl korkum, atık göletlerinin herhangi bir nedenle, özellikle heyelan veya fay hattı üzerinde bulunması sebebiyle, baraj setlerinin patlamasıdır. Bu durumda, sadece bulunduğu bölge değil, Kırka'dan Seyitgazi'ye, hatta Ankara'ya kadar geniş bir alan büyük bir tehlike altında olacaktır. Bu nedenle buralara da önem vermeli ve gerekli duyuruları yapmalıyız.”