Eskişehir Bilecik Veteriner Hekimler Odası Başkanı Erdinç Yuva şu ifadeleri kullandı;

“Eskişehir için yeni barınak projesi bizi oldukça mutlu ediyor. Yaklaşık 7-8 aylık bir çalışma gerçekleştirdik. Bu çalışmanın esas amacı, kurumlar arasında koordinasyonu sağlamaktı. Aslında toplumdaki kurum ve kuruluşları bir araya getirerek ortak bir güç oluşturmayı hedefledik. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi de sağ olsun, bizden birçok teknik destek talep etti. Biz de veteriner hekim arkadaşlarımızın eğitim süreçlerini tamamladık. İhale süreci bitti ve şuan inşaat %20-30 seviyelerinde ilerliyor. Bu bizi gerçekten mutlu ediyor. İşin yapıldığını görmek bizi gururlandırıyor. Eskişehir’de bu gibi barınak projeleri yalnızca bir belediyenin sorumluluğunda olmamalıdır. Sağ olsunlar, bürokratlar da gereken adımları attılar. Kısa sürede barınaklar devreye alınacak.

Ayrıca doğal yaşam alanıyla ilgili olarak da 67 dönümlük bir tahsis işlemi vardı. Bu alan, bir ormanlık bölgeydi ve tahsis işlemleri resmi olarak tamamlandı. Bu proje, gerçekten Türkiye’ye örnek olacak nitelikte bir model oluşturacak ve şehrimize önemli bir hizmet kazandıracak. Bu da bizi gururlandırıyor. Eskişehir’de toplumun bu projelere olan desteği de çok önemli. Bu tür projelerde küçük bir katkımız olması bile bizi onurlandırıyor.

Yapılan barınak Seyitgazi yolunda. Şehrin kolay ulaşılabilir bir noktasında konumlandırıldı. Bu projeyi daha da anlamlı kılıyor. Barınaklar, sadece idareten değil, gerçekten işlevsel ve şehrimize yakışan bir tesis olacak. Yakın zamanda hizmete sunulacak bu tesisler, sokakta yaşayan hayvanların tedavi, bakım, beslenme ve diğer tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlandı. Modern ve akıllı sistemlerle donatılan bu barınaklar, kullanım kapasitesini de artıracak.

Eskişehir’de başıboş sokak hayvanı sorunu konusunda diğer illere göre biraz daha şanslı. Odunpazarı Belediyesi, Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi arasında güzel bir senkronizasyon sağlanmış durumda. Burada esas başarı, Eskişehir halkının sokak hayvanlarına karşı duyarlı duruşundan kaynaklanıyor. Belediyelerimiz de halkın desteğiyle sokak hayvanlarının sorunlarını asgari düzeye indirmeye çalışıyor.

Bu alandaki hizmetlerin daha iyi yapılabilmesi için kurumsal yapılanmaların da doğru kurgulanması gerekiyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir daire başkanlığının kurulması gerektiğini sürekli dile getirdik. Aynı şekilde Odunpazarı Belediyesi’nde de müdürlük kurulması gerektiğini ifade ettik ve bu müdürlük kuruldu. Bu bizi çok mutlu etti. Şimdi sırada Eskişehir Büyükşehir Belediyesi var. İnşallah önümüzdeki süreçte de Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bir daire başkanlığı kurulacak.

Şöyle bir durumdan bahsetmek istiyorum. Bu tür daire başkanlıklarında veteriner hekimlerin yönetici pozisyonlarında yer alması gerekiyor. Veteriner hekimler, sokak hayvanları sorunlarından hayvancılık faaliyetlerine, ilaçlama hizmetlerinden halk sağlığına kadar birçok alanda pozitif katkı sunacaktır. Bu yüzden belediyelerimizden veteriner hekimlerin atanması konusunda hassasiyet bekliyoruz. Eskişehir'de güzel şeyler yapılıyor ve bu güzel projelerin en iyi şekilde sonuçlanmasını diliyoruz.”