2024-2025 sezonu Eskişehir Süper Amatör ve 1. Amatör küme fikstürü, Büyükşehir Belediyesi Taşbaşı Kırmızı Salon’da düzenlenen toplantıda belirlendi. Toplantıya, Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, Futbol İl Temsilcisi Ethem Üzer, EASKF yöneticileri, taban birlikleri ve kulüp temsilcileri katıldı.

Eskişehir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Sadri Atam, fikstür çekimi öncesinde yaptığı konuşmada, takımlara yeni sezon ile ilgili önemli bilgiler verdi. Atam, hem Süper Amatör'de hem de 1. Amatör'de yapılacak mücadelelerin önemine vurgu yaparak, sezonun fair-play çerçevesinde geçmesini diledi.

Süper Amatör kümede bu sezon 13 takım yer alacak ve çift devreli lig usulü mücadele edecekler. 5-6 Ekim tarihlerinde başlayacak olan ligde, şampiyon olan takım Süper Amatör'ün galibi olurken, son üç sırayı alan takımlar ise küme düşecek. Osmangazi Üniversitesi, Çiftelerspor ve Beylikova Belediyespor bu sezon ligde yer almayacak.

Amatör kümede ise iki grup halinde 17 takım mücadele edecek. 28-29 Eylül’de başlayacak olan ligde grup birincileri şampiyon olacak, ikinci ve üçüncü olan takımlar ise play-off oynayarak bir üst lige yükselme şansı arayacak. Gruplarında son iki sırayı alan takımlar 2. Amatör kümeye düşecek.

Editör: Akif Yer